Állatvilág

Kép

Kép


Kép


Bejelentés madarak ellen elkövetett bűncselekményekről
Kép


Kép

Kép

KépKép

Kép


Kép

KépNehéz hetek a hím fekete rigók háza táján

A költési időszak eleje különösen a hímek számára nagyon mozgalmas. Találniuk kell egy saját területet és azt még meg is kell védeniük, tartaniuk a riválisokkal szemben.Ezzel párhuzamosan magukhoz kell édesgetniük leendő párjukat, akit a fajra jellemző udvarlási szertartás pontos betartásával meg kell győzniük arról, hogy jó „férjek” lesznek.

...Nagy szerencsénkre mindkét feladat alapeszköze az éneklés, hiszen a lakott területeken is gyakori fekete rigó az egyik legszebb énekhangú madarunk.Az igazi kihívást az jelenti, hogy a legfontosabb éneklési időszak a kora reggel és a délelőtt első fele. Úgyhogy a napkeltével ébredő hímeknek "reggeli" nélkül kell állniuk a sarat. Ezért amikor a fajtársak elhallgatnak, gyorsan táplálék után néznek.

A fotókon a két leggyakoribb kora tavaszi eleséget: a borostyán termését, és a faj fő specialitását jelentő földgilisztát fogyasztó hím fekete rigók is láthatóak.

Eközben a tojóknak békésebben, táplálkozással és napozással telnek a reggeli órák. A nyugalmas napjaik azonban nagyon rövidek, hiszen a párba állást követően jobbára a tojók feladata a fészeképítés, majd a tojásrakás és a kotlás

Orbán Zoltán

Kép Kép
Kép Kép

Hasznos oldalak

És itt bemutatkozom
Kép
Kép


Megtalálsz a FACEBOOKONKép


Kép


KépKép


 Kép
Geocaching.hu 


Kép


KépKép
Kép