Állatvilág

Kép

Kép


Kép


Bejelentés madarak ellen elkövetett bűncselekményekről
Kép


Kép

Kép

KépKép

Kép


Kép

KépGeocaching

A geocaching (ejtsd: "geokesing") az Egyesült Államokból kiindult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, melyet Magyarországon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) képvisel. 

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat eljuttatja hozzánk és ageocaching nemzetközi honlapjára (szükség esetén utóbbiban segítséget nyújtunk, így egy kis késéssel valamennyi nálunk szereplő koordinátát feltöltünk a nemzetközi lapra is). Mi is, a nemzetközi lap is mindenki számára elérhetővé teszi az adatokat. Elég ezek után meglátogatni az oldalainkat, és már indulhat is a GPS-es kincsvadászat!

Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy kétnyelvű üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedőnek is), egy íróeszköz és valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebből persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévő tárggyal kicserélni, hogy a következő sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia. 

Hiszünk benne, hogy valamennyiünkben ott él a kincskeresők ősi szenvedélye, és valóságos izgalmat jelenthet egy ilyen játékban akár elrejtőként, akár keresőként részt venni. Ehhez az élvezethez járul még hozzá az okos kis GPS-ek használatából eredő öröm, ami különösen a mobil, elektronikus "ketyerék" szerelmeseinek jelenthet további vonzerőt. GPS Games

A gpsgames.hu cím magáért beszél. Ezen az oldalon a fő tevékenység a játék, mégpedig GPS-szel, azaz ha úgy tetszik: műhóddal. Mit lehet GPS-szel játszani? Az egyszerű kincskeresésen túl összetettebb, kalandjáték-jellegű élményekben is lehet részed, ismeretlen utakat járhatsz be, vagy épp a GPS-es pontkeresést megfordítva "analóg" leírás alapján kellmegtalálnod egy koordinátát. Nincs szükség geodéziai alapképzettségre, vagy bonyolult GPS-vevőre, egyszerű kézi GPS-szel, vagy akár autós készülékkel is megtalálhatod a kedvedre való szórakozást. Az oldalon található "gyári" kategóriákon belül is létrehozhatod saját feladataidat, de akár teljesen újakat is kitalálhatsz.
Az indoor kategória játékait otthon, PC előtt ülve teljesítheted. Itt találsz GPS- vagy térkép-közeli játékokat, de a navigációtól független fejtörőket is. A GPSGames rossz idő esetén, vagy pár perces munkahelyi szünetekben sem hagy magadra! :)

A tiszta játékon túl a GPS iránt érdeklődő közönség számára - divatos kifejezéssel élve - közösségi oldalként is szeretnénk működni: a GPSGames versenyein és találkozóin élőben is találkozhatsz a csapat tagjaival, értékes nyereményekkel gazdagodhatsz.
A GPSGames Blogban bármiről írhatsz, ami eszedbe jut, amit közlésre érdemesnek tartasz. Ez lehet túra-beszémoló, közelgő túra vagy találkozó szervezése, egy készülék, kerékpár,  vagy túrafelszerelés tesztje, illetve bármilyen egyéb témában elkövetett értekezés. Korlátozást csupán a hatályos jogszabályok jelentenek.
Az oldalon számtalan fórum-topik áll rendelkezésedre, hogy megoszd élményeidet, feltedd kérdéseidet. Saját fórumot is indíthatsz, de az oldal összes játéka, híre vagy blog-bejegyzése is automatikusan saját topikot kap.

A gpsgames.hu a szó legnemesebb értelmében vett szabadelvűséget igyekszik képviselni: a játékosok érezzék jól magukat az oldalon, illetve a terepen, az itt talált játékokat játszva. Közben ne ártsanak senkinek, se a többi játékosnak, se a "civileknek", se a természetnek! Az alapszabályok nagyjából ennyiben össze is foglalhatók.

Kik hozták létre és működtetik az oldalt? Nagy szavak, de a gpsgames.hu-t leginkább az igények hozták létre, mi csak egy webes felületet biztosítunk neki :). Az utóbbi években a GPS szinte divatcikké vált, rengetegen használnak különféle autós és kézi GPS-eket, beépített GPS-es PDA-kat. A felhasználók igen tekintélyes részhalmaza a készülékbolondok gyülekezete, akik szeretnék minél többet nyomogatni ezeket a kedves eszközöket, de az igények különfélék: van, aki hosszú túrákat szeret tenni, mások városi sétára vágynak, megint másoknál a GPS csak egy eszköz egy izgalmas feladvány megfejtésében. A gpsgames.hu mindenkinek szeretne kellemes szórakozást biztosítani, valamint a közösségi jellegnek köszönhetően technikai segítséget nyújtani, közös túrákat szervezni, stb.

Regisztrálj, hozd létre profilodat, készítsd el saját játékaidat, próbáld ki a többiek ötleteit, indíts blogot, új fórum-topikot, vagy beszélgess a többiekkel a már meglévőkön!
Ha kérdésed van, írj nekünk e-mailt!

Jó szórakozást, kellemes kirándulást kíván a GPSGames!
 
Hasznos oldalak

És itt bemutatkozom
Kép
Kép


Megtalálsz a FACEBOOKONKép


Kép


KépKép


 Kép
Geocaching.hu 


Kép


KépKép
Kép