Állatvilág

Kép

Kép


Kép


Bejelentés madarak ellen elkövetett bűncselekményekről
Kép


Kép

Kép

KépKép

Kép


Kép

KépTúravezetés általános ismeretei

Kép

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Túravezetõ Oktatók Sportegyesülete közös kiadásában megjelent a középfokú túravezetõ képzést segítõ jegyzet "A túravezetés általános ismeretei" címmel.

A jegyzet megvásárolható mind a két szervezetnél.

Fontos figyelmeztetés: A jegyzet nem helyettesíti a túravezetõi tanfolyamokat. A jegyzet internetes változatát kizárólag a túravezetõi tanfolyamok hallgatói számára, egyéni felkészülésük segítésére készítettük el. A jegyzet ismeretanyaga önmagában nem jogosít fel senkit sem túravezetõi tevékenység végzésére. A szerzõk és kiadók a jogosulatlan, túravezetõi képesítés nélkül vezetett túrák során bekövetkezett balesetért, káresetért sem jogi, sem anyagi, sem erkölcsi felelõsséget nem vállalnak!

A szerzõi jogokról: A jegyzetet bármilyen formában sokszorosítani, másolni, terjeszteni, a Magyar Természetbarát Szövetség túravezetõi tanfolyamain kívül felhasználni a kiadók és szerzõk hozzájárulása nélkül nem szabad.

Az említett szervezetek címe és telefonszáma:

Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSZ)
1053 Budapest, Curia u. 3. 11/2 emelet. 
Oktatási és Módszertani Bizottság ügyelete: hétfõ 17-18 óra között. 
T/F: (1) 317-9466, (1) 318-0933/138, 139 mellékek.

Túravezetõ Oktatók Sportegyesülete (TVO SE) 
Erzsébetvárosi Sportközpont, 1076 Budapest, Százház u. 9-23. 
Ügyelet: csütörtök 17-18 óra között. 
T: (20) 955-5751, F: 347-2110. E-mail: tvo_se@freemail.hu

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Túravezetõ Oktatók Sportegyesülete közös kiadásában megjelent a középfokú túravezetõ képzést segítõ jegyzet "A túravezetés általános ismeretei" címmel. A jegyzetet megtalálod a linkre kattintva

 Odúlakó madaraink védelme

Megjelent és csoportunknál megrendelhető az Odúlakó madaraink védelme című könyv, Nagy Csaba tagtársunk szerkesztésében! A kötet a fajcsoportokat jól ismerő szerzők bevonásával készült, a könyvet rengeteg fotó illusztrálja. Az odúlakó fajok látványos bemutatásán túl segítséget nyújt a mesterséges odúk gyártása, kihelyezése területén és az odútelepek szakszerű létrehozásában és azok kezelésében is.
A képre kattintva ízelítőt kap a könyvből! 

Kérjük érdeklődjön Varga Péternél! Kapcsolat

 

Kép Kép

Kép

 Madárhatározó

Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója

Kép

 Kötetünk valamennyi, Európában fészkelő vagy rendszeresen előforduló madárfajt bemutatja, de kitér a Közel-Kelet madaraira és a más földrészekről Európába tévedő ritkaságokra és kóborlókra is. Külön erőssége, hogy részletesen foglalkozik a magyarországi madárpopulációval. Világos és közérthető stílusban ad pontos és szakszerű leírást a megfigyelendő madár testméretéről, tollazatáról, élőhelyéről és előfordulási gyakoriságáról. Különlegessége a madárhangok részben külön e kötet számára készült átírása. A szövegben a fontosabb tulajdonságok dőlt betűvel szerepelnek, ez megkönnyíti a gyors eligazodást (ami terepi határozásnál elengedhetetlen), a színes képtáblák - a világ leghíresebb madárfestőinek művészi rajzai- pedig aprólékos részletességgel mutatják be a határozáshoz nélkülözhetetlen főbb jellemzőket. A több mint 3500 művészi rajzot és számos elterjedési térképet magában foglaló, a legfrissebb kutatási adatokat tartalmazó terepi madárhatározó szakemberek és az érdeklődő nagyközönség számára egyaránt elengedhetetlen kézikönyv.

Hasznos oldalak

És itt bemutatkozom
Kép
Kép


Megtalálsz a FACEBOOKONKép


Kép


KépKép


 Kép
Geocaching.hu 


Kép


KépKép
Kép